Verklarende woordenlijst  

Op deze pagina wil ik proberen een zo kompleet mogelijk woordenlijst samenstellen. Dit betekent dan ook dat je hier woorden vanuit diverse keukentypes tegen kunt komen. 
Zoek je een bepaald woord dat er niet in voor komt laat me dit dan weten via mail en ik zal proberen het er alsnog bij te zetten. Een ieder die zelf aanvullingen heeft kan ze ook aan mij kwijt. Ik weet tenslotte ook niet alles.

 
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

 

A
ajam - kip
asem - tamarindepasta
asin - zout
atjar - tafelzuur
B
babi - varkensvlees
boemboe - kruiden en specerijenmengsel
D
daoen djeroek poeroet - citroenblad
daoen salam - indisch laurierblad
djahé - gemberwortel
djinten - komijn

Ý

F
frikadel - gehakt
G 
goela djawa - javaanse suiker (te vervangen door bruine basterdsuiker)
I  
ikan - vis
Ý
K  
katjang - boon, pinda
kemirie - gepelde noot van de kemirieboom
kentang - aardappel
ketimoen - komkommer
ketjap benteng asin - zoute Indische sojasaus
ketjap benteng manis - zoete Indische sojasaus
ketoembar - gemalen koriander
klapper - kokosnoot
koenjit - geelwortelpoeder
kurkuma - geelwortelpoeder
L  
lombok idjoe - groene spaanse peper
lombok mereh - rode spaanse peper
M  
manis - zoet
Ý
P  
pisang - banaan
S  
sajoer - groenten
santen - kokosmelk
T  
telor - ei
trassie - garnalenpasta (kan ook in poedervorm voorkomen)
Ý