Witte bonen met gehakt
Turkse keuken


druk deze pagina af


500 gram witte bonen    
100 gram gehakt
1 grote ui
1 theelepel zout
5 kruidnagelen
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels boter
25 gram tomatenpuree
2 laurierblaadjes


Indien gedroogde bonen gebruikt worden dienen deze 24 uur van te voren in het water geweekt te worden. Deze in een stevige bouillon ongeveer een 3/4 uur tot 1 uur laten koken. De bouillon wordt gebruikt in de afwerking van het gerecht.  

De ui raspen, met de boter en het gehakt goed vermengen, de tomatenpuree toevoegen, zout, paprikapoeder en peper er doorheen mengen en met 0,25 liter bouillon (liefst die waar de bonen in gekookt zijn) aan de kook brengen. Zorgvuldig proeven, de gekookte bonen toevoegen, omroeren, met gesloten deksel ongeveer 5 minuten koken en al naar gelang de gewenste hoeveelheid en de mate van verdunning met lauw water vermengen. Ongeveer 15 minuten op een kleine vlam laten staan.  Indien gewenst kunt u ook kleine gebraden worstjes (liefst wat pittig van smaak) op het laatst toevoegen.