Salsa de Tomate - Tomatensaus
4,5 dl - Spaanse keuken


druk deze pagina af


4-5 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui, fijngehakt
4 tenen knoflook, geplet
700 gram rijpe tomaten, ontveld en grof gehakt
1 eetlepel kristalsuiker
2 eetlepels frambozenazijn
1 eetlepel vers gehakte peterselie
1 eetlepel vers gehakte basilicum
3 dl koud water
zout en vers gemalen zwarte peper


Verhit de olie in een steelpan op matig vuur en voeg de ui en knoflook toe. Laat ze 5 minuten op matig vuur bakken tot ze zacht zijn, maar vooral niet bruin. Voeg de overige ingrediënten aan de pan toe, warm langzaam door en laat de saus minstens 30 minuten zacht pruttelen. Doe dit in een open pan, zodat de saus inkookt en de smaak voller wordt. Proef of het geheel naar wens is en strooi er eventueel nog wat zout en peper over.