Pollo en salsa de ajo - Kip in knoflooksaus
4-6 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


8 kippenvleugeltjes of de helft van een kip van 1200 gram in tapaformaat gesneden 
4 eetlepels olijfolie 
8 grote tenen knoflook, gepeld 
1 eetlepel brandewijn, bij voorkeur cognac 
1/2 theelepel bloem
2 eetlepels droge witte wijn 
2 eetlepels kippenbouillon 
zout 
1 eetlepel gehakte peterselie 
een paar draadjes saffraan 
3 peperkorrels


Verwijder de punt van de vleugels en deel de rest van het vleugeltje in tweeën. Verhit de olie in een koekenpan, doe vleugels en teentjes knoflook erin en fruit dit tot de knoflook goudbruin van kleur is (als dat het geval is, schep dan de knoflook eruit en bewaar die in een vijzel) en de kip aan alle kanten bruin is. Schenk de cognac erbij, ga op veilige afstand van het fornuis staan en laat de vlam in de pan komen. Strooi daarna de bloem in de pan en roer de wijn, de bouillon en het zout erbij. Afdekken en 15 minuten laten pruttelen. Maak in de vijzel een puree van de knoflook samen met de peterselie, saffraan, peperkorrels en zout. Doe dit mengsel in de pan bij de kip, roer het geheel door doe het deksel op de pan en laat het nog een kwartier pruttelen. (Kan van tevoren klaargemaakt worden.)