Pollo con cigalas - kip met rivierkreeftjes
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


1 kip in, acht stukken
12 rivierkreeftjes
1 ui
3 teentjes knoflook
3 rijpe tomaten
1 glas witte wijn
peper en zout
olie 

voor de saus:
1 theelepel geraspte chocolade
8 geroosterde amandelen
1 theelepel pijnboompitten
1 snee geroosterd brood

Pollo con cigalas - kip met rivierkreeftjes


Pel en snipper de knoflook en de ui. Snij de tomaat in stukjes. Vijzel in een mortier de ingrediënten voor de saus fijn (snij het anders zeer fijn als je niet de beschikking hebt over een vijzel). Kruid de kip en braad dit tot goudbruin in een braadpan in de olie. Voeg de rivierkreeftjes toe en bak nog 5 minuten.
Haal dit uit de pan en bak vervolgens de ui en de knoflook in de achtergebleven olie. Voeg de tomaat toe en laat dit nog 5 minuten bakken. Voeg 1 glas warm water toe, kook nog 5 minuten op hoog vuur en druk dit vervolgens door een fijne zeef of pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine.
Doe de kip en de rivierkreeftjes terug in de pan, doe de saus erbij en breng het geheel weer aan de kook, laat 15 minuten sudderen. Voeg de wijn toe en laat nog eens 15 minuten sudderen.
Voeg de saus met de chocola toe, breng op smaak met zout en peper en laat dit nog 5 minuten op een zacht vuurtje staan.