Pollo a las hierbas - kip met kruiden
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


8 kippenpoten, in twee stukken gehakt
75 gram boter
1 citroen
gedroogde rozemarijn
gedroogde marjolein
bloem
tomatensaus
mayonaise
mosterd
zout en peper
 


Meng de zachte boter met de kruiden en een eetlepel citroensap. Wrijf hiermee de kipdelen mee in en bestrooi ze met zout en peper. Als er gebruik gemaakt wordt van verse kruiden zal de smaak nog aromatischer zijn. Bak de kip in een hete pan tot het aan alle kanten krokant is. Strooi er nu een beetje bloem over en voeg wat heet water toe. Laat het geheel op een laag vuur koken tot het gaar is (ong. 20 minuten). Haal de kip uit de pan en voeg wat citroensap toe aan de achtergebleven boter met kruiden om het aanbaksel los te maken. Laat dit even inkoken en giet vervolgens over de kip. Serveer direct. Combineer met tomatensaus en mayonaise gemengd met een beetje mosterd.