Patatas con rape - aardappelen met zeeduivel
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


400 gram zeeduivel, schoongemaakt
600 gram aardappelen, in schijfjes van 1/2 cm dik
1 ui
1 gepelde tomaat (ik gebruik zelf liefst een flinke scheut gezeefde tomaat)
2 teentjes knoflook
50 gram amandelen
50 gram pijnboompitten
peterselie, fijngesnipperd
paprikapoeder
safraan
1,5 liter visbouillon
olie
zout en peper
patatas con rape - aardappelen met zeeduivel


Snij de ui, tomaat en knoflook fijn en fruit dit in wat olie. Doe vervolgens de paprikapoeder erbij en bak even mee. Dan kunnen de aardappelen erin. Doe er voldoende visbouillon bij om het onder te zetten en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Bestrooi de vis met wat zout en peper en voeg toe aan de aardappelen. De amandelen en pijnboompitten in een vijzel fijnstampen en bij de vis en aardappelen doen.
Laat het geheel nog ongeveer 8 minuten zachtjes koken, halverwege een keer voorzichtig roeren. Vlak voor het serveren kan de peterselie er overheen.

Tip: voeg naast de zeeduivel ook eens grote garnalen toe. Erg lekkere combinatie.