Mero al chocolate - heilbot in chocolade
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


800 gram heilbot
2 uien
1 eetl. bloem
1 glas witte wijn
50 gram pure chocolade
1 glas visbouillon
sap van 1 citroen
1 theel. tijm
1 theel. oregano
olie en zout
mero al chocolate - heilbot in chocolade


Snipper de ui en snij de paddestoelen in plakjes. Rasp de chocolade.
In wat olie de ui en champignons fruiten. Tijm, oregano en zout toevoegen. Als de ui goudgeel is kan de bloem erbij. Voeg de witte wijn toe samen met de bouillon, goed doorroeren en even laten doorkoken.
Doe de vis in een ovenschaal en bestrooi met wat zout. Strooi de geraspte chocolade er overheen. Giet dan de champignon-ui mix er overheen.
Druppel citroensap er over en zet het geheel gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150-175ºC.