Gazpacho
6-8 personen - Spaanse keuken
voorgerecht/soep


druk deze pagina af


1,25 kg rijpe tomaten, geschild en zonder zaadjes
80 gram gesnipperde ui
1 komkommer (niet te groot)
1 kleine groene paprika
250 gram broodkruim (brood van 1 dag oud, zonder korst, geweekt in water)
olie
2 eetlepels azijn
koud water
ijsblokjes
als garnering blokjes tomaat, paprika, komkommer en croutons


Met behulp van een keukenmachine steeds een deel van de groente, een beetje azijn, olie en een deel van het brood pureren. Eventueel wat koud water toevoegen als het te dik is. Doe alles bij elkaar in de schaal/pan waaruit het geserveerd gaat worden en zet deze in de koelkast. Laat het goed koud worden. Voordat de soep geserveerd wordt de ijsblokjes toevoegen en even goed roeren om het geheel nog extra te koelen. De garnering apart in schaaltjes serveren zodat een ieder dit zelf kan toevoegen.