Ensalada de mariscos - zeevruchtensalade
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


300 gram octopus (inktvis) (niet te groot, schoongemaakt)
300 gram gepelde gamba's
300 gram krabvlees in stukjes
300 gram zeeduivel aan een stuk
150 gram kappertjes
1 ui
1 wortel
1 citroen
boter
olijfolie
zout en peper
Ensalada de mariscos - zeevruchtensalade


Kook de octopus in water tot het gaar is (ong. 45 minuten). Haal de octopus uit het water, verwijder het vel en snij de octopus in stukjes Bestrooi de zeeduivel met wat zout en bak het in wat boter aan beide kanten. Snij de zeeduivel vervolgens in stukjes en bak dit verder tot het gaar is. Maak de ui en de wortel schoon en snij deze heel fijn, samen met de kappertjes. Voeg 250 ml olie en het sap van de citroen samen en meng dit goed. Voeg zout en peper toe en meng dit geheel tot het een emulsie vormt. Voeg nu alle zeevruchten samen, doe het olie-citroensapmengsel, de ui, wortel en kappertjes erbij en meng dit voorzichtig. Garneer met een takje venkel.