Chipirones a la española - inktvisjes op z'n Spaans
4 personen - Spaanse keuken (Tapas)
voorbereiding 30 minuten - kooktijd 45 minuten


druk deze pagina af


800 gram chipirones (hele kleine pijlinktvisjes, eventueel te vervangen door calamaresringen)
4 groene paprika's
1 kg rijpe tomaten
2 glazen witte wijn
1 teentje knoflook
1 ui
1 bouquet garni
cayennepeper
zwarte peper
zout
olie


Maak de inktvisjes schoon, verwijder de inktzakjes (als deze er nog in zitten). Het makkelijkste is uiteraard ze door de vishandelaar schoon te laten maken. Pel de ui en snij deze, net als de paprika's in ringen. Pel en snipper de knoflook. Ontvel de tomaat en snij deze in stukjes. Fruit in wat olie de ui, knoflook en de paprika. Haal dit uit de pan en zet het apart. In dezelfde pan de inktvis aanbakken. Voeg de tomaat toe, samen met wat cayennepeper, zwarte peper en zout en bak dit 10 minuten. Voeg de wijn en het bouquet garni toe en laat dit nog 15 minuten zachtjes koken. Voeg hierna de ui, knoflook en paprika opnieuw toe en laat nog 5 minuten meewarmen.