Canalones a la Catalana - Cannelloni op Catalaanse wijze
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


1,25 dl olijfolie
250 gram gehakt, half om half
1 kipfilet, in kleine stukjes
200 gram kippenlever, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
1 prei, in dunne ringen
2 eetlepels paneermeel
zout en peper
50 gram boter
60 gram bloem
5 dl bouillon
5 dl melk
1 theelepel tijm
1 eetlepel fijngehakte peterselie
mespunt gemalen nootmuskaat
400 gram cannelloni (kant-en-klaar)
boter om in te vetten
100 gram geraspte kaas


Verhit de olie in een diepe pan. Bak het gehakt, de kipfilet, lever, ui en prei in de olie. Neem de pan van het vuur, roer het paneermeel erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Laat de boter in een vuurvaste ovenschaal smelten, roer de bloem erdoor en maak een lichtbruine roux. Voeg onder voortdurend roeren de bouillon en de melk toe, breng de saus aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng deze (bechamel)saus met de tijm, peterselie, nootmuskaat, het zout en de peper op smaak.
Vul de cannelloni met het vleesmengsel; u kunt hiervoor het beste een spuitzak met wijde tuit gebruiken. Leg de cannelloni naast elkaar in een ingevette vorm, schenk de bechamelsaus erover en bestrooi het geheel met kaas. Bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200ºC, ongeveer 25 minuten. Serveer in de ovenschaal.