Allitas de pollo en escabeche - kippenvleugeltjes in kruidenazijn
4 personen - Spaanse keuken (Tapas)


druk deze pagina af


12 kippenvleugeltjes
250 ml olijfolie
100 ml wijnazijn (wit)
1 eetlepel honing
1/2 bol knoflook, teentjes geplet met de zijkant van een mes
2 blaadjes laurier
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
1 grote ui, in ringen
bloem
2 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde)
versgemalen, zwarte peper
1 takje peterselie
zout


Bestrooi de kippenvleugeltjes met zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem. Bak ze in de olijfolie tot ze goed bruin zijn. Leg ze dan even apart. Fruit in dezelfde olie de knoflook, de laurier, de ui en de tijm. Voeg wanneer de ui begint te kleuren, de peterselie, de paprikapoeder en onmiddellijk daarna de wijnazijn en de honing toe. Laat dit enkele minuten zachtjes koken en giet het dan over de kippenvleugeltjes. Laat dit enkele uren intrekken, af en toe omscheppen. Alvorens te serveren nog even opwarmen. Serveren met krielaardappeltjes en de saus.