Wiener Schweinsbraten
Oostenrijkse keuken
recept ingestuurd door: Dolph Heideman


druk deze pagina af


1 pond varkenscarré
zout/peper/knoflook/komijn
2 flinke grof gesneden uien
3 ons gehakte kalfsbotten
75 gram reuzel (margarine mag ook)

 


Spoel het vlees en de botten met koud water af. Hak de knoflook fijn en voeg zout, peper en komijn naar smaak toe, smeer daarmee de bovenkant van het varkenscarré in. Verhit reuzel of margarine in een braadslee voeg de kalfsbotten en uien toe en leg daarop het carré (met de met kruiderij ingesmeerde kant boven). Voeg een kopje water toe en zet e.e.a. in een oven van ca 190°. Onder voortdurend bedruipen met het braadvocht in ca 1½ uur gaar braden. De Schweinsbraten ca 5 minuten op een snijplank leggen. Ondertussen het braadvocht binden (mag met ietwat maizena) en passeren. De schweinsbraten in 2 cm. dikke plakken snijden en serveren.