Bolognesesaus
3-4 personen - Italiaanse keuken


druk deze pagina af


Olijfolie
boter
5 dl bouillon (van een blokje)
400 gram gehakt
4 eetlepels tomatenpuree
2 uien
1 winterpeen
1 stengel bleekselderij
1 teentje knoflook
zout, peper, paprikapoeder
150 ml sherry (liefst zoet)
Italiaanse kruiden
 


Snij de ui, peen, bleekselderij en de knoflook zo fijn mogelijk (eventueel met de foodprocessor, maar raspen kan ook). Verhit de olijfolie met een klontje boter in een grote hapjespan en fruit hierin het groentenmengsel tot het zacht wordt. Gehakt toevoegen en rul bakken. Zout, peper en paprikapoeder naar smaak toevoegen. Los de tomatenpuree op in de bouillon en voeg dit samen met de sherry toe aan het gehaktmengsel. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer het geheel goed. Laat dit mengsel minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen. Hoe langer het pruttelt hoe intenser de smaak zal zijn.