Chickencurry - kipcurry
4 personen - Indiaase keuken


druk deze pagina af


2 theelepels kardemompoeder
25 gram ongebrande cashewnoten
2 cm verse gemberwortel
olie
3 tenen knoflook
3 theelepels ketoembar
3 theelepels gemalen chilipoeder
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels peper
2 theelepels kaneelpoeder
8 ons kipfilet
zout
2 (rode) uien
2 groene Spaanse pepers
1 vleestomaat
2 dl. santen
(3 eetlepels rijstebloem/maïzena)
2 theelepels Javaanse suiker


Kardemompoeder en cashewnoten in een mengbeker fijnmalen tot poeder. Gember schillen en fijnraspen. Ongeveer 1 eetlepel olie verhitten. Notenmengsel en gember ± 3 minuten bakken. Knoflook erboven uitpersen en meebakken. Ketoembar, chili, komijn, peper en kaneel door elkaar roeren. Kruidenmengsel door notenmengsel roeren. Kip inwrijven met zout. Noten-kruidenmengsel erover verdelen en iets aandrukken. Afgedekt minstens 30 minuten laten staan. Intussen ui snipperen. Spaanse pepers wassen en halveren. Zaadjes verwijderen en fijnsnipperen. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Rest van olie verhitten. Kip aan beide kanten goudbruin bakken. Ui en Spaanse peper toevoegen en meebakken (2 minuten). Tomaat en santen toevoegen. Met deksel op pan kip in circa 15 à 30 minuten gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Als jus te dun is eventueel binden met rijstebloem of maïzena.