Ghanese pindasoep met kip
6 personen - Ghanese keuken
Ingestuurd door Rob Groenendijk, bedankt Rob!


druk deze pagina af


kip (kotelet, poot) of ander vlees
250 g pure pindapasta (pindakaas uit de pot is vaak gezoet)
1 blik tomaten
2 rode pepers
1½ middelgrote ui
3 tenen knoflook
2 vingerkootjes gember
zout
 


Kip wassen, drogen en zouten. Pepers koken (tomaten ook indien niet uit blik).
Maak een marinade van de gember, knoflook en een halve ui door deze met wat water te mixen (in de blender of met een staafmixer).
Zet de kip (met de marinade) op het vuur, beetje water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen. Ui snijden en bij kip voegen. Tomaten en pepers in de blender fijn maken, beetje water erbij en bij kip voegen; circa 10 minuten laten sudderen. Pindapasta in water oplossen (door met handen te knijpen en steeds een beetje water bij te voegen gaat het sneller) tot een vloeibaar geheel ontstaat; dit bij de kip gieten. Geheel laten sudderen tot olie komt bovendrijven.
Serveren met rijst.