Ghanese
pindasoep met kip 6 personen - Ghanese keuken Ingestuurd door Rob Groenendijk, bedankt Rob! |
kip (kotelet,
poot) of ander vlees 250 g pure pindapasta (pindakaas uit de pot is vaak gezoet) 1 blik tomaten 2 rode pepers 1½ middelgrote ui 3 tenen knoflook 2 vingerkootjes gember zout |
Kip wassen, drogen en zouten. Pepers koken (tomaten ook indien niet uit blik).
Maak een marinade van de gember, knoflook en een halve ui door deze met wat
water te mixen (in de blender of met een staafmixer).
Zet de kip (met de marinade) op het vuur, beetje water toevoegen en 5-10 minuten
laten sudderen. Ui snijden en bij kip voegen. Tomaten en pepers in de blender
fijn maken, beetje water erbij en bij kip voegen; circa 10 minuten laten sudderen.
Pindapasta in water oplossen (door met handen te knijpen en steeds een beetje
water bij te voegen gaat het sneller) tot een vloeibaar geheel ontstaat; dit
bij de kip gieten. Geheel laten sudderen tot olie komt bovendrijven.
Serveren met rijst.