Zoet-pittige
garnalen met mie 4 personen - 420 kcal. p.p. |
250
gram chinese mie 500 gram garnalen (schoongemaakt), 3-4 cm lang, zonder kop 2 rode paprika's 1 middelgrote ui 5 eetlepels neutrale olie om te braden sambal oelek naar smaak 1 theelepel maïzena 1 theelepel suiker 2 theelepels citroensap 1 eetlepel tomatenketchup 125 ml bouillon |
De
mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken en goed uit laten lekken. De garnalen
onder koud water afspoelen en goed uit laten lekken. De paprika's schoonmaken,
wassen en in 3 à 4 cm brede, korte stukken snijden. De ui pellen, halveren en
in ½ cm brede ringen snijden. 1 eetlepel olie in de wok verhitten. De mie al
roerend hierin braden, totdat de randen er mooi knapperig uitzien, dan eruit
nemen. De garnalen in 2 eetlepels olie rondom aanbraden, eruit nemen en toegedekt
warm houden. De rest van de olie verhitten. Stukjes paprika en ui al roerend
beetgaar braden. Sambal oelek, maïzena, suiker, citroensap, ketchup en bouillon
door elkaar roeren, erbij gieten. Aan de kook brengen. Garnalen en mie erdoor
scheppen, nog 1 minuut gaar laten worden. Het gerecht op smaak brengen met zout,
peper en eventueel sambal.