Zoet-pittige garnalen met mie
4 personen - 420 kcal. p.p.


druk deze pagina af


250 gram chinese mie
500 gram garnalen (schoongemaakt), 3-4 cm lang, zonder kop
2 rode paprika's
1 middelgrote ui
5 eetlepels neutrale olie om te braden
sambal oelek naar smaak
1 theelepel maïzena
1 theelepel suiker
2 theelepels citroensap
1 eetlepel tomatenketchup
125 ml bouillon
 


De mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken en goed uit laten lekken. De garnalen onder koud water afspoelen en goed uit laten lekken. De paprika's schoonmaken, wassen en in 3 à 4 cm brede, korte stukken snijden. De ui pellen, halveren en in ½ cm brede ringen snijden. 1 eetlepel olie in de wok verhitten. De mie al roerend hierin braden, totdat de randen er mooi knapperig uitzien, dan eruit nemen. De garnalen in 2 eetlepels olie rondom aanbraden, eruit nemen en toegedekt warm houden. De rest van de olie verhitten. Stukjes paprika en ui al roerend beetgaar braden. Sambal oelek, maïzena, suiker, citroensap, ketchup en bouillon door elkaar roeren, erbij gieten. Aan de kook brengen. Garnalen en mie erdoor scheppen, nog 1 minuut gaar laten worden. Het gerecht op smaak brengen met zout, peper en eventueel sambal.