Zalm met Pernod en ansjovis
6-8 aantal personen


druk deze pagina af


125 gram boter
1 hele zijde zalm (1500 gram, zonder graten, met vel)
6 plakjes citroen
35 gram ansjovisfilets
15 gram verse rozemarijn
3-4 teentjes knoflook in plakjes
1,5 dl Pernod
zeezout, versgemalen peper  
2 stukken aluminiumfolie van 120x30 cm


Oven voorverwarmen op 175ºC. Stukken folie dubbelvouwen tot 60x30 cm en aan 1 kant dun met boter invetten. Zalm met vel naar onderen midden op het stuk folie leggen. Op bovenkant plakken citroen leggen met ertussen kruisjes van ansjovisfilets. In het hart van citroen en ansjovis rozemarijn steken. Plakjes knoflook ertussen strooien. Boter in flinters over de zalm verdelen. Folie aan zijkanten iets omhoog vouwen en Pernod over de zalm sprenkelen. Geheel afdekken met het tweede stuk folie, ingevette kant naar de zalm gekeerd. Zijkanten van beide stukken samen 3x1 cm naar binnen vouwen en goed dichtdrukken. Let op dat er genoeg ruimte tussen zalm en folie blijft. Ingepakte zalm op bakblik in het midden van de oven in 30 minuten gaar laten worden. Bestrooien met zeezout en peper. Warm serveren.