Zalm met romige limoensaus
4 personen


druk deze pagina af


4 zalmfilets (150 gram per stuk)
1 eetlepel tequila
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels zure room
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel verse bieslook
½ theelepel geraspte limoenschil
zout, peper
2 eetlepels gesmolten dieetmargarine (boter mag uiteraard ook)
 


Leg de zalmfilets in een ondiepe roestvrijstalen of glazen schaal (geen aluminium) die groot genoeg is om de zalm er in één laag in te doen. Meng de tequila en het limoensap in een kopje, giet dit over de zalmfilets en keer deze een keer om. Bedek de schaal met huishoudfolie en laat de zalm 30 minuten in de koelkast marineren. Doe zure room, peterselie, bieslook, limoenschil, zout en peper in een keukenmachine en meng het geheel tot een gladde massa. Verwarm de grill voor. Haal de zalmfilets uit de marinade en leg ze in een grilleerpan. Giet de marinade in een kom en roer de gesmolten dieetmargarine/boter er door. Grilleer de zalm 10-15 minuten, onder regelmatig bedruipen met de marinade tot de vis makkelijk uit elkaar valt als u deze met een vork inprikt. Leg de gegrilleerde zalmfilets op een platte schaal en begiet ze met het vocht uit de grilleerpan en eventueel met de rest van de marinade. Schep de zure-roomsaus over de vis en garneer de schotel met schijfjes limoen en takjes peterselie.