Zalmfilet in een pittige marinade
2 personen
Dit is een eigen creatie welke bij toeval ontstaan is.


druk deze pagina af


1 zalmfilet per persoon
olijfolie
voor de marinade:
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook uit de pers, het liefst verse knoflook
2 cm verse gember, geschild en in dunne plakjes
2 eetlepels sambal (welke soort is afhankelijk van je eigen smaak, ik heb Surinaamse sambal gebruikt)
peper
3 eetlepels tomatenketchup


Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar en roer dit tot een geheel. Laat hierin de zalm minimaal 1 uur marineren, liefst langer. Verhit de olijfolie en bak de zalmfilet aan beide kanten even om het dicht te schroeien. Leg de zalm nu even apart. Verhit de marinade en leg vervolgens de zalm hierin terug en laat het op zacht vuur gaar worden. Eventueel kan de saus aangevuld worden met gebakken ui. Uiteraard kan de zalm vervangen worden door iedere vissoort die stevig blijft na het bakken, bijv. makreel, zeeduivel of iets dergelijks. Lekker met een salade en wat patat of gebakken aardappeltjes.