recepttitel
2-4 personen


druk deze pagina af


1 blikje tonijn (150 gr)
1 hardgekookt ei
1 rode ui, fijngesnipperd
2 eetlepels peterselie, fijngesnipperd
350 gram aardappelen
3 eetlepels mayonaise
zout, peper, paprikapoeder
1 zoetzure appel
1 eetlepel tomatenketchup
 


Schil de aardappelen en kook ze samen met het ei tot ze gaar zijn. Laat de aardappelen daarna goed droogkoken zodat je ze makkelijk fijn kunt prakken. Laat de tonijn uitlekken en maak het met een vork in een ruime schaal los. Doe hier wat peper en paprikapoeder door. Schil de appel en snijd deze in fijne stukjes maar niet te fijn. Doe dit bij de tonijn evenals de fijngesneden peterselie. Doe de fijngesnipperde ui erbij en de fijngeprakte aardappel en ei. Roer dit alles goed door elkaar en voeg dan de mayonaise en tomatenketchup naar smaak toe. Niet te veel mayonaise anders wordt het geheel te klef.

Dit is één van mijn meest gebruikte recepten, al was het alleen al in de zomer. Heerlijk voor bij de barbecue.