Drentse
koolraapstamppot 4 personen - Nederlandse keuken Bereiding ca 50 minuten - 305 kcal p.p. |
750
gram aardappelen 1 koolraap (± 700 gram) zout ½ potje verse bieslook 250 gram kastanjechampignons 2 eetlepels kruidenboter 1 bekertje Bulgaarse Yoghurt (125 ml) versgemalen peper 100 gram geraspte boeren Leidse 20+ kaas |
Aardappelen en koolraap
schillen en in stukken snijden. Met weinig water en zout aardappelen en koolraap
in ± 20 minuten gaar koken. Intussen bieslook fijnknippen. Champignons in vieren
snijden. In koekenpan kruidenboter verhitten. Champignons ± 5 minuten bakken tot
al het vocht verdampt is. Peper erboven malen. Aardappelen en koolraap afgieten.
Fijnstampen. Grill op hoogste stand voorverwarmen. Yoghurt, ¾ deel kaas en ¾ deel
van bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal doen.
Rest kaas erover strooien. Onder grill gratineren. Champignons erop scheppen.
Rest van bieslook erover strooien.