Speculaasparfait
nagerecht


druk deze pagina af


8 eieren (5 hele en 3 dooiers)
½ liter slagroom
175 gram suiker
400 gram speculaasjes
1 theelepeltje speculaaskruiden
 


De helft van de speculaasjes zo klein mogelijk verkruimelen (bijv. met een pollepel). Als het fijn is de theelepel speculaaskruiden toevoegen. De slagroom met de helft van de suiker stijfkloppen. Als de slagroom goed stijfgeklopt is de speculaaskruimels toevoegen en goed vermengen met elkaar. De 5 hele eieren, 3 eidooiers en de andere helft van de suiker au-bain-marie kloppen tot het mengsel ongeveer 37ºC is. Eimengsel van het vuur halen en kloppen tot het lichtgeel is geworden en ongeveer net zo dik als yoghurt is. Hierna dit door het slagroommengsel roeren en goed vermengen tot het een massa is. Een (grote) cakevorm bedekken (zijkant en bodem) met de rest van de speculaasjes en giet dan het slagroommengsel in de vorm. Plaats de vorm in de vriezer en laat het daar minstens 24 uur staan. Na een paar dagen is hij het lekkerst want dan zijn de speculaasranden van de speculaas wat zachter.

Recept is ingestuurd door een bezoeker.